Fördelar med IMD system för er BRF i Gävle

Allt fler BRF: er väljer att installera nya IMD system i Gävle och närliggande orter. Vilka fördelar finns det egentligen med att investera i ett sådant system som BRF? Klicka dig vidare så kan du läsa mer om det här!

Vad är ett IMD system?

IMD är en förkortning för Individuell Mätning och Debitering och består är en teknik för automatisk avhämtning av förbrukning, diagnostik och status från el- värme- och vattenmätare. Det gör att de boende i exempelvis en BRF enbart debiteras för sin egen förbrukning. Hushållen kan alltså se sin egen förbrukning, vilket enligt studier har visat sig bidra till att människor minskar sin förbrukning med hela 25–35 %.

IMD system installeras i allt fler flerbostadshus såsom BRF: er och hyresfastigheter – både på grund av de nya kraven som trädde i kraft den 1 juli 2021, men framför allt på grund av de många fördelar som kommer med en sådan installation. Här redogör vi kortfattat vad det är för något och vilka fördelar det för med sig.

Fördelar med ett IMD system i Gävle

Det finns många fördelar med att investera i ett nytt system och här går vi igenom några av dem:

  • Det är en investering som lönar sig.

Generellt sett är det en investering som lönar sig på 1-3 år med dagens teriffer på vatten, el och fjärrvärme.

  • Ni minskar föreningens miljöpåverkan.

Som tidigare nämnt har studier på olika fastighetsbestånd visat att förbrukningen minskar med så mycket som 25–35 % efter en installation. Att investera i ett IMD system i Gävle innebär således att ni minskar föreningens miljöpåverkan avsevärt.

  • Ni framtidssäkrar er BRF.

Då det införts nya krav på IMD system framtidssäkrar ni er förening genom att installera ett redan nu. Dessutom blir ni bättre förberedda för framtidens energisystem med IMD för exempelvis solceller.

  • Ni får nöjdare boende.

Genom att installera ett IMD system ger ni era hushåll goda möjligheter att enklare minska sina kostnader och sin miljöpåverkan, någonting som brukar vara väl uppskattat. Ni får även ett bättre förhandlingsläge mot leverantörer genom större inköp och era boende får ofta mindre kostnader även genom detta.

  • Ni får bättre stämning mellan grannarna.

Då fördelningen av kostnaderna blir rättvis mellan grannarna då varje hushåll betalar för sin egen förbrukning bidrar det till bättre stämning mellan grannarna.

Anlita oss för att installera ert nya IMD system i Gävle

Varmt välkommen att kontakta oss på Kalema E-Mobility om ni är intresserade av att installera ett IMD system i Gävle med omnejd så berättar vi mer om oss och hur vi kan hjälpa er.

Kontakta oss när du behöver en specialist på IMD system

Är du intresserad av att anlita oss för att installera ett IMD system i Gävle, Sandviken eller närliggande orter? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig med rådgivning och offertlämning!