Våra experter i Gävle förklarar vad individuell mätning och debitering av vatten är

Vill du få bättre koll på vad individuell mätning och debitering av vatten innebär och vilka fördelarna är? Här går våra kunniga medarbetare igenom allt du behöver veta om IMD system för vatten i Gävle!

I Sverige ingår vatten vanligen i månadsavgiften för boende i hyresfastigheter och bostadsrättsföreningar, men allt fler väljer nu att i stället satsa på individuell mätning och debitering av vatten. Vad innebär det egentligen? Här går vi igenom allt du behöver veta om IMD för vatten, hur priset för vatten avgörs samt vilka fördelarna är.

Vad innebär individuell mätning och debitering av vatten?

IMD står för individuell mätning och debitering och kan göras på bland annat vattenförbrukning. Det är ett system som möjliggör att hyresgäster eller boende i en bostadsrättsförening kan se hur mycket vatten de förbrukar. IMD är möjligt då man utvecklat smarta vattenmätare med integrerad trådlös kommunikation där byggnadslängder och anslutningsstorlekar enkelt anpassas efter fastighetens förutsättningar. Man kan till exempel montera vattenmätarna dolt i ett skåp eller montera dem i badrummen.

Enligt studier kan en installation minska vattenförbrukningen med så mycket som 25-35 %, vilket förutom minskade kostnader även innebär en rejält minskad belastning på miljön!

Hur avgörs priset för vatten?

Förutom omfattningen av förbrukningen avgörs hushållens kostnader för vatten av leverantörernas priser på vatten och värme. Vanligen fungerar IMD genom att en normalförbrukning av vatten baserat på lägenhetens kvadratmeter ingår i hyran. Om man använder mindre vatten får man avdrag på sin månadskostnad medan man istället får betala extra om man använder mer vatten. Hur stor vattenförbrukning man har samt kostnad för denna kan man enkelt se på sin hyresavi/avgiftsfaktura.

Fördelar med att installera ett IMD system i Gävle

Det finns flera starka fördelar med att investera i ett IMD system i Gävle, både för fastighetsägaren/BRF: en och för de boende, bland annat:

  • En rättvis kostnadsfördelning för de boende
  • Minskade kostnader både för föreningen och hushållen
  • En avsevärt minskad miljöpåverkan
  • IMD är en investering som ofta återbetalar sig inom 3 år med dagens teriffer på vatten
  • Nöjdare boende och bättre stämning mellan grannarna

Anlita oss för att installera ert IMD system i Gävle

Funderar ni på att installera ett IMD system i Gävle med omnejd? Då är ni varmt välkomna att kontakta oss på Kalema E-Mobility för att höra mer om hur det fungerar i praktiken och vilka fördelar som finns! Våra kompetenta och erfarna medarbetare besvarar gladeligen alla olika typer av frågor och funderingar. Vi ser fram emot att berätta mer om oss, våra tjänster och hur vi kan hjälpa just er på bästa sätt!

Kontakta oss när du behöver en specialist på IMD system

Är du intresserad av att anlita oss för att installera ett IMD system i Gävle, Sandviken eller närliggande orter? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig med rådgivning och offertlämning!

Aktivera JavaScript i din webbläsare för att slutföra detta formulär.

Kontakta oss när du behöver en specialist på IMD system

Är du intresserad av att anlita oss för att installera ett IMD system i Gävle, Sandviken eller närliggande orter? Fyll i formuläret nedan så hjälper vi dig med rådgivning och offertlämning!